seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

" Vähän ennen kyyneleitä pääsi pois päin käännä..."

 

Älä kuuntele, jos haluat nukkua yösi rauhassa.

 

 

"Minkälaisia merkkejä on jo ilmassa seuraavasta talouskriisistä, ja kun seuraava globaali talouskriisi tulee miten käy euron? Ja olisiko nyt jo Suomessakin syytä varautua siihen tilanteeseen, jos euro hajoaa, ja miettiä miten meidän kannattaa silloin toimia. 
Keskustelemassa näistä aiheista on GnS Economicsin toimitusjohtaja ja Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti Tuomas Malinen. Ohjelman toimittajana on Maija Elonheimo."

https://areena.yle.fi/1-4532222

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei sitä voikaan kuunnella, jos kuulossa on vikaa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Kuuntelin saman ohjelman. Siinä oltiin varmoja että 5v kuluessa euro valuutta kaatuu tai siitä eroaa maita. Ja pitäsi olla vara suunnitelma sille varalle

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kiitos vinkistä Seppo!

Tämä oli erinomainen tietopläjäys ja ihan vielä selkeällä suomenkielellä!

Sisältö lyhyesti: ylivelkaantumista yritetään "korjata" historiallisesti täysin uniikilla kokeilulla, jossa kaikki keskeiset keskuspankit elvyttävät yhdessä nollaohjauskorkoilla sekä painamalla velkakirjojen korkoja alas.

Tämä kokeilu tulee päättymään huonosti ja samassa rytäkässä purkautunee myös euro, sen rakenteellisista ongelmista johtuen ts. ei ole euroalueen yhteistä talous- ja veropolitiikkaa eikä tulonsiirtoja (ts. euroalueen liittovaltiota).

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kuulinhan oikein, että Saksa EI ole tuhonnut D-markkojaan vaan ne ovat säilössä mahdollista tulevaa käyttöä varten ?

Me hyödylliset idiootit taas poltimme/tuhosimme markkamme ?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Haastattelun mukaan setelien painaminen kestää 6 kk ja uuden valuutan vaatimien järjestelmien uudelleenrakentaminen 2 vuotta. Noin siinä käy kun on työtä vähentävät pelit ja vehkeet - takavuosinahan tuo olisi onnistunut kahdessa kuukaudessa.

Muutaman kuukauden kyllä sinnittelee vaikka miten, mutta vuosi kuulostaa jo huonolta. Onko hyviä ideoita? Vaihtoehtoinen valuutta ns halkomotti tai viuna?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo kuulit oikein. Kuulostaa hurjalta, ja mikäli totta, on fiksu veto sakuilta.

--

Toinen pointti, joka tarttui korvaan, on rinnakkaisen kansallisen maksujärjestelmän rakentaminen, joka voitaisiin ottaa euron purkautuessa käyttöön. Tällainen olisi ehdottomasti syytää olla olemassa, jolloin kansallinen valuutta saadaan käyttöön napin painalluksella.

Aiheeseen liittyen Talousdemokratia ry järjestää Turussa la 8.12 tilaisuuden: “Suomen maksujärjestelmän turvallisuus”

http://talousdemokratia.fi/uutiset/

Olen menossa paikalle.

Teemu Reijonen

Moi Seppo, :).

Epäilyttävän tarkasti osasi Malinen kyllä heittää prosentteja eri todennäköisyyksistä. Eli ensi vuonna tullaan sitten alas.

Euron romahdusta odotettu jo kohta yhdeksän (?) vuotta, Kreikan kriisin alkumetreistä lähtien. Jos näin uskoo niin eikö voi suojautua? On dollareissa. Toki jos epäilee että sekin sukeltaa, istuu kullan päällä. Sen jälkeen mennään sitten bunkkereihin ja sokeriin.

Ehken tällä hetkellä ottaisi 300 000€ asuntolainaa halvalla markkinakorolla kasvukeskusten ulkopuolelta. Pienemmän saattaisin ottaakin, kunhan olisi suhteellisen selvää, että eroon pääsee tarvittaessa. Kovin likvidejä kun eivät yleensä ole, vaikka moni niin luulee. Toki ammun tässä jalkaani ja myyn todennäköisesti tappiolla vuonna 2048.

Talousdemokratian Ville Iivarisen kirjan -Raha- olen muutamaan otteeseen lukenut ja toivottavasti jotain ymmärtänytkin. Inflaation nousemista olen odotellut jo tovin kun näin kovasti ovat keventäneet rahapolitiikkaa. Ei vain juurikaan näköpiirissä. Lievästi korot nousussa usa:ssa. Dollarin romahdusta odotettu -70 luvun alusta, kun Nixon irroitti dollarin kultakannasta. Voisi jopa sanoa, että kaikki perustuu vahvaan uskoon? ;).

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Asiaa puhut, muistathan sitten, että "taloustiede pystyy tarkasti vain kertomaan, että viime vuonna tähän aikaan oli paras hetki myydä. " ...en muista kuka näin hyvin on heittänyt.

Toinen rahamarkkinoihin liittyvä kuolematon sanonta kai jo vuosisatojen takaa on " Vain yhdenlaiset ihmiset aina ostavat halvimpaan aikaan ja myyvät kurssien huipulla : valehtelijat."

Dollarista tuli tämä " maailman-lopun-kello" mieleeni:

http://www.usdebtclock.org/

Kommenttisi jouduin muuten erikseen hyväksymään ennen julkaisua : käsittääkseni se johtuu puuttuvasta kuvasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset