seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Miksi tuuli/aurinkosähkö ei kelpaa ?

https://areena.yle.fi/1-4434715?autoplay=true

Kohta 3:30 eteenpäin. Niemelän sähkötön tila . Sähkölinjan veto maksaisi 300.000 euroa , oma vesivoimala 200.000 euroa, ei varaa kumpaankaan.

Miksi ihmeessä Niemelä ei pystytä tuulimyllyä tilalleen , aurinkopaneeleita katoille ja Tesla-akkuja kellarit pullolleen ??

Nyt vihervertit/veerat kipinkapin Rovaniemelle valistamaan tätä onnensa ohi nukkunutta viljelijää !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Miksi asua korvessa, jos ei ole siihen varaa (eli yrittäjäntaitoja) ilman yhteiskunnan tukia tai ympäristön tuhoamista? Pienvesivoimaloita pitäisi vaelluskalojen takia räjäyttää hittoon eikä missään tapauksessa enää luvittaa tai tukea yhtään.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Mäkinen kertoo kun tietää, mitä vaelluskaloja tuolla elää.

Olisi varmasti jo lähdetty, jos ei sukutila elättäisi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voisi melkein veikata, että ei ehkä mitään, koska tuo äijä on möyrinyt väylän jo tuohon kuntoon.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #9

Mitäs vaelluskaloja siellä eli ennen "möyrimistä".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Yksinkertaisempaa hankkia aggregaatti. 5 kW aggregaatti maksaa suunnilleen tonnin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Jos korvessa asuja (minä muuten olen) ei halua sähkölinjoja tontilleen, mitä sitten? Mitä haittaa mielestäsi on esim aurinkovoimasta? Ammattikalastajana olen kaksi vuotta ajellut sähköisellä kalastusveneellä (kaksi moottoria, manöverointiin 1 ja 1 matka-ajoon). Sähköt lataukseen ja ajoon tulevat veneessä olevasta 150W aurinkopaneelista. Pienvesistöillä erittäin toimiva järjestelmä.
Tuulivoimasta en sano mitään, koska en oikeastaan tunne koko alaa. Pienvesivoimaloista olen kanssasi samaa mieltä (vaelluskalat). Toisaalta; Suomessa on sadoittain ja enemmänkin ns säännöstelypatoja, pohjapatoja ja ilman minkäänlaisia kalaportaita tai muita ohittamissysteemejä. Pohjapatokin saattaa olla kalalle este.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varmaan joku biokaasugeneraattori soveltuisi tuollaiseen tilanteeseen aika hyvin; polttoainetta tulee tilalta jatkuvasti vaikka ei haluaisikaan ja se on ilmaista. Sillä voi hoitaa myös lämmöntuotannon, jos biomassaa, lantaa tai muuta raaka-ainetta on ylenmäärin tarjolla. Kaasun ei tarvitse olla edes ylettömän puhdasta tai paineistettua, jos moottori on riittävän robusti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kerro miten Teslan akut pysyvät varauksessa viikon kestävän 30 asteen pakkasjakson ajan. Silloin on energian tarve huipussa. Aurinkopaneelit ovat vielä kohtuuttoman kalliita saatuun hyötyyn nähden Rovaniemellä. Ehdotan vesivoiman hyödyntämistä. Kyllä ne kalat siinä sivussa tulevat hoidetuiksi, kun vain halutaan. Se on usean miespolven ajan toimiva laitos. Se voidaan myydä, jos ei itse enää tarvitse.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olen ajatellut aurinko-ja aggregaattivoiman yhdistelmää. Tänään sähkön siirto on sähköä kalliimpaa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minulla oli aikanaan (yli 20v sitten) mökilläni 2500W agregaatti, iso akkupatteri ja 12v sähköjärjestelmä. Agregaatti tuotti yli 200 ah, ei pitkään tarvinnut latailla akkuja. Nykyisin olisi lisänä aurinkopaneelit; tuottavat sähköä tammikuusta - marraskuuhun. Asuntoautossani, (veneeni lisäksi) sähkö tuli katolla olleista paneeleista. Toimi jääkaappi, lämmitys, valaistus, siniaaltoinvertterin kautta myöskin tietokoneen ymv, laitteiden lataus. Akkuja en poistanut talvellakaan, lakaisin vain lumet paneelilta. Latauksen seurannasta näin, että aivan täysin pimeätä kuukautta ei ollut. Akkukapasiteetti oli 250 ah.
Maatila onkin sitten aivan toinen juttu, siellä tarvitaan aivan eri mittakaavan laitteisto. Se iso agregaatti maatalolla on muutenkin välttämätön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset