seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Sattuu aivoihin

Tämän päivän Hesarissa muusikko Pessi Jouste kertoo kolmen palstan mielipidekirjoituksessaan , että " En ole ilmastokriisin alla hankkimassa lapsia - ja olen asiasta vihainen ."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005642905.html

Tekstissä hän tuomitsee ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja kertoo .." ilmapiirin pitäisi muuttua nopeasti.....tämä tarkoittaa, että Suomen ilmastostrategian tulisi muuttua merkittävästi "...   

Samassa lehdessä seuraavalla sivulla on Hesarin vakiopalstalla " tapahtui 50 vuotta sitten " juttu väritelevisioiden aiheuttamasta säteilystä (16.4.1968) :

" TV-valmistajat pelkäävät säteilypaniikka USA:ssa 

Amerikkalaisten suorittamat kokeet ovat paljastaneet, että väritelevisiosta lähtevä säteily saattaa olla vaarallista..........kirjoittaa amerikkalainen lehti Business Week."

 

Mitähän kaikkea tämä viime aikoina niin mainostettu " vastuullinen journalismi" vielä saa aikaan?

Nyt sattuu aivoihin ja kovaa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minua kiinnostaa, joutuuko lapseni elämään kärsien Suomessa jossa keskilämpötila on 1,5 astetta nykyistä korkeampi vai nykyistä matalampi? Entä jos lumettomat talvet yleistyvät, miten sellaisessa voi ihminen elää? Tai jos lunta on nykyistä enemmän?

Se nyt on selvää että kenenkään ei pidä tehdä lapsia maailmaan, jossa ei ole tismalleen samat kelit kuin nyt. Pitäisi vain päättää että vakioimmeko ilmastomme vuoteen 2018, 2017 vai mihin.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Nyt Janne kipin kapin kiireellä sieltä saaresta Pallastunturin laelle turvaan , vesi nousee ihan tuota pikaa:

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/34203a1e-3...

..kertoo " vastuullinen journalismi"...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mulla on kuivan maan tontti ja talo + pihapiiri on noin 20 metrin korkeuskäyrällä merenpinnasta. Mietin että jos rakentaisi laiturin pihasaunan eteen jo nyt niin sitten se on valmis kun meri valtaa alaa. Helpompi se nyt olisi perustaa kuin muniaan myöten kylmässä vedessä paaluttaen.

Taidankin tästä lähteä valamaan betoniarkkuja perustuksia varten.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #3

Ilmasto muuttuu kylmään suuntaan, maannousema kasvattaa vielä Suomessa maanpintaa ja vuoksi/luode vedenpinnan vaihtelu on ihan normaaleissa lukemissa.

"GLOBAL COOLING: Ilmastotutkijat uskovat, että maapallo on siirtymässä 120 vuoden jäähdytys vaiheeseen."

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/66714...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos haluaa säilyttää saman keskilämpötilan 1.5 asteen nousun sijasta, pitää siirtyä 150 km koilliseen:

http://ilmatieteenlaitos.fi/vuositilastot

Kyllä se vielä siellä lounaassa onnistuu, mutta ajattelepa heitä jotka asuvat itärajalla. Karu on kohtalo.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei käy muutto. Olen päättänyt että lastenhankkimisen sijaan ryhdyn kasvattamaan maillani avomaa-ananaksia kunhan tämä maailmanloppu tästä lähenee.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuo teksti ( https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005642905.html ) menee kaikessa tahattomassa koomillisuudessaan niin yli etten tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa... Mies on olevinaan moraalisesti niin paljon muiden yli ettei mitään rajaa. Mies on myös "oikeutetusti" vihainen ;) .

Onko aidosti paljonkin ihmisiä, jotka uskovat kuten hän... Jos on, niin onhan se huolestuttavaa ja samalla koomista.

-----------------------------------------------------------
"Moraalini ei kuitenkaan nyt antaisi lupaa perheen perustamiseen. Yksi ihmisoikeuksistani on siis viety minulta pois."

Oi voi ja ylen kamalaa. Miten mahtaa miehen elämän käydä moisten pettymysten jälkeen etenkin tuolla ylhäisellä moraalilla. Mies on myös vailla ihmisoikeuksia - eihän moista voi kuin surkutella. Media vai ties mikä on ylivirittänyt moraalin sekoilutasolle, mikä aiheuttaa ongelmia - varsin valitettavaa eikä käy kateeksi.

Jos joku "ympäristösyistä" jättää lasten teon väliin, hänellä on vakava ongelma mielikuvituksettomuudessa (mitä tulee mm. ympäristöongelmien välttämiseen.. vastaus ei ole länsimaissa lasten teon väliin jättäminen ihan alkuvinkiksi). Pulmansa kullakin, mutta onhan se ikävää että moinen tekee hänet vihaiseksikin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Asteroidi voi tippua päähämme, nyt kaikki pelottelemaan maailmanlopulla. Asteroidin tippuminen on aivan yhtä todennäköistä kuin maailmanloppu kuumassa ilmastossa, asteroidi vain tappaa nopeammin. Maailmanlopulla pelottelevia hörhöjä on ollut aina, ei kyllä nykyisen laajuista joukkohysteriaa jota käytetään ansaintakeinona.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Pessi Jousteellakin saattaa tosin tulla kylmä, eli hänkin voi tehdä lisää lapsosia. Suomen sää on näet kymmenen astetta lämpimämpi, kuin olisi ilman Golfvirtaa. Loppuuko pohjolan lämmitys? Tutkimukset: Golf-virran heikkeneminen näkyy jo Amerikan rannikolla >>> https://yle.fi/uutiset/3-10155685

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ihminen voi tehdä paljonkin fiksuja toimenpiteitä vähentääkseen ihmiskunnan yleisesti aiheuttamaa vahinkoa tämän ainoan pallomme pinnalla. Henkilökohtaisten valintojen kanssa on ihan turha mennä äärimmäisyyksiin. Paljon tehokkaampaa kuin itsemurhan tekeminen on vaikuttaa siihen, että koko muukin porukka tärvelisi luontoamme selvästi nykyistä vähemmän. Näihin itsekeskeisiin skeptikoihin vaikuttaminen on myös pään seinään hakkaamista. Viisaus kun ei hakkaamalla lisäänny. Opettamalla ehkä.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Uimonen kohottaa oman näkemyksensä viisaudeksi, kertoo aika paljon ihmisestä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Peukku tuli, olen samaa mieltä yleisestä tärvelemisestä ja kommentissa ei mainittu ihmisen päästämän hiilidioksidin aiheuttamaa oletettua ilmaston lämpe...eikun ilmaston muuttumista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" tämän ainoan pallomme pinnalla. "

Siinä onkin selvä ongelma kuten Hawkings, Musk ja monet muut tajusivat. Yksi pallo ei todellakaan ole kovin turvallinen strategia ihmiskunnalle. Mitä pikemmin pääsemme muuallekin, sen parempi. Vain täysi idiootti luottaa että yksi pallo toimii pitkällä tähtäimellä - se on lähinnä resepti täystuholle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset