seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Arvoisa edustaja Jaskari ja muut harhaanjohdetut

Vuonna 2011 kätilöitte - bona fide-  tuulitukipäätöksen , jonka piti  " energiaprofessoreiden" mukaan korvata muuta sähkön tuotantoa ( vaikkapa ydinvoimaa) ja tuoda tuhansia työpaikkoja Suomeen.

Nyt Suomessa pyörii n. 2000 MW eli n. "parin vanhan ydinvoimalan verran"  tuulivoimaloita tuottaen käyttökelvotonta sattumasähköä, yhtään konventinaalista voimalaa ei ole tuulisähkön lisäyksen vuoksi suljettu, eikä suljeta ( sähkötekniikkaa ei politiikkaa) ; koko lasku tästä munauksesta on virkamiestenkin varovaisen arvion mukaan n. 3000 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

Nyt samat " energiaprofessorit" ovat taas kaatamassa hunajaa korviinne , kuten jakamanne linkki osoittaa :

https://www.mustread.fi/artikkelit/arvoisat-paattajat-sahkomarkkinoilla-...

"Potentiaalia joustoihin on parin vanhan ydinvoimalan verran, ellei enemmänkin, vakuuttavat energiaprofessorit." 

Edessä on taas uusi " energiaprofessoreiden" masinoima miljardimunaus : 

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/energiamurros-vaatii-jo...

(kommenttiosio)

 

Käsittääkseni joku taho ajaa hassiksen ( kirjoitetaanko se noin?) vapauttamista Suomessa?

Kun näiden jaskareiden ultra-innostuneita energiapäläjäyksiä lukee, ihmettelee missä pilvessä he oikein leijailevat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

EU:n komissio yrittää jakaa tasaisesti jokaiselle jäsenmaalle vihreät tappiot: "Komission ehdotuksen mukaisesti on olemassa uusia sääntöjä, joilla varmistetaan asianmukaiset edellytykset sähkön kaupalle eri aikajaksoissa, mutta jolla on selkeä tavoite lähentää kaupankäyntiä reaaliaikaisesti. Tämä mahdollistaa suuremman osuuden uusiutuvien energialähteiden tuotannosta energiajärjestelmissä. Uusien vastuun jakamista ja tasapainottamista koskevat säännöt rajoittavat markkinoiden vääristymiä, mikä mahdollistaa nykyistä vähemmän poikkeuksia."

http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-rele...

Energiewände on ollut kolossaalinen ekonominen, sosiaalinen ja ekologinen katastrofi. Angela Merkel pakotti Suomenkin maksamaan tuulivoimatukea järjettömiä summia, ja nyt on Suomi menossa samanlaiseen energiakurimukseen vihreän energian lehmänkauppojen myötä. Kuitenkin Saksan CO2-päästöt ovat vain lisääntyneet. Vuonna 2015 Saksan päästöt lisääntyivät 10 miljoonaa tonnia verrattuna vuoteen 2014. Suomi kiirehtii apuun ostamalla saksalaisia tuulivoimaloita kompensoimaan Saksan päästöjä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tutustuitko jo TEM:in / Tiilikaisen tämänpäiväiseen tiedotteeseen?
http://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/minister...

"Uusiutuvan energian osuutta EU:n energian loppukulutuksesta kuvataan suuntaa antavalla kehityspolulla vuoden 2020 tasosta (20 %) vuoden 2030 tasoon (27 %). Kehityspolun tarkastelupisteiksi määräytyivät vuodet 2023 (jossa 24 % vuoden 2030 tavoitteesta saavutettuna), 2025 (40 % saavutettuna) ja vuosi 2027 (60 % saavutettuna)."

EU ei koskaan tavoita 2020 uusiutuvien tavoitetta mutta 2030 tasoon ollaan muka menossa. Muistettakoon että Suomessa saavutettiin taso 40% energian loppukulutuksesta uusiutuvilla ennen tämän vuosikymmenen puoliväliä ja seitsemisen vuotta etuajassa. Jotain johon EU ei enää edes pyri.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Makkonen jatkaa tyylillään.

Jos Suomi noudattaisi EU:n suuntaviivoja niin mitään ongelmia ei olisi. Ongelmana ovat kotimaiset päättäjät, joilla on selkäytimestä nouseva tarve tuplata omat sitoutumiset siihen mitä muut tekevät.

Taustalla tietenkin kepun siltarumpupolitiikka jolla pyritään turvaamaan rahavirrat maa- ja metsänomistajille muiden kustannuksella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ongelmana ovat kotimaiset päättäjät"

Jotka noudattavat EU:n ohjeita orjallisesti ja vielä tiukemmin. Tämä näkyy varsinkin maahanmuutossa, ei suomalaiset poliitikot olisi millään pystyneet järjestämään kansainvaellusta Afrikasta ja kuljettamaan heitä Eurooppaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei suomalaiset poliitikot olisi myöskään voineet ajaa Kreikkaa maksukyvyttömäksi mutta velat he pystyivät järjestämään meidän maksettaviksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Joku saa tähänkin kytkettyä maahanmuuton ja Kreikan velat. Odotellaan että Venäjä-pakotteet ja Nato sekä tietty Ukrainan laiton vallankaappaus. Go Makkonen, älä tuota meille pettymystä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sinä väitit että tämä tuulimyllypuhallus olisi puhtaasti omien poliitikkojen vika ja minä opastin että myös tämä vedätys on puhtaasti EU-pohjainen uusiutuvien energioiden rahastustapa joka on yleiseurooppalainen ilmiö kuten Pariisin ilmastosopimuskin. Olet sokea euforisti ja siksi et ymmärrä kokonaisuutta. Katso vaikka oppimestariamme Saksaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilmastonmuutoksen torjunta on nimenomaan Euroopan projekti kuten myös sen torjunta tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla veronmaksajien kustannuksella, USA tämän järjettömyyden hylkäsi Trumpin myötä. Järkevä rakentaisi ydinmyllyjä jos fossiiliset on se ongelma mutta komissio ei halua edes keskustella tästä vaihtoehdosta vaan vaatii Ranskaakin luopumaan ydinvoimasta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

USA tosiaan lopettaa järjettömyydet. Verouudistus tukkii näitä porsaanreikiä tuulivoimalle yms.

Tuulivoimatuet ajetaan alas, vaikka ei tätä Suomessa (EU:ssa) kerrota uutisissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset