seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Uniper pissi kintuilleen

Uniperin toimiva johto toimitusjohtaja Klaus Schäferin johdolla lähestyi meitä metsäläisiä Hesarin tämän päivän koko sivun ilmoituksellaan.

Meille vähä-älyisille kerrottiin, kuinka surkea, likainen, Venäjään umpisolmulla sidottu , mainevahinkoja aiheuttava... on tämä Schäferin johtama yhtiö.

" Älkää nyt ihmeessä vain ostako meitä" viestii Shäfer selvällä suomen kielellä.

Nyt kiinnostaa, löytyykö joku *täyspäinen , johon näin kömpelö "kusetus" uppoaa?

(*Täyspäisyyden kategoriaan eivät kuulu kaiken arvostelun ulkopuolella olevat ja edesvastuuttomat vihervertit/veerat.)

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243153-fortum-kuorii-ke...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Viljakainen voisi asiantuntemuksensa nojalla selvittää, onko ja jos on, niin mitä riippuvuuksia/yhteyksiä seuraavilla energiatuotannon hankkeilla ja kehityssuuntauksilla:

- Fortumin voimakas ote ja energiayhteistyö Venäjällä
- Fortumin ja Rosatomin yhteistyö Fennovoiman kautta
- Nordstream II -hankkeen vastustus useissa maissa
- vahva pyrkimys luopua fossiilisesta polttoaineesta
- ilmeiset riskit energiapolitiikassa Venäjän kanssa.

"Uniperillä on yhteensä viisi kaasu- ja hiilivoimalaa Länsi-Siberiassa, Uralilla ja Keski-Venäjällä. Niiden lähinnä sähkön tuotantokapasiteetti on yli 11 000 megawattia, mikä on viitisen prosenttia Venäjän koko sähköntuotannosta. Vielä viime vuonna Uniper tunnettiin Venäjällä nimellä Eon Russia." https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/fortumin-...

"Koko Uniper syntyi 2016 alussa, kun Eon Groupista irrotettiin erilliseen yhtiöön hiili- ja maakaasuvoimalat. Eoniin jäivät uusiutuvien ja ydinvoiman kehittäminen." http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/sa...

Olet ammattimies, jotan voinet helposti koota yllä mainituista osatekijöistä riskianalyysin. Valveutuneet veronmaksajat kiittävät sinua, niin oletan. Siispä kattavaa riskianalyysia esittämään, arvoisa Seppo Viljakainen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Outoa tässä on, että Juniper oman kuvauksensa mukaan tekee kaikkia vääriä asioita. On todella altruistista, että se haluaa varjella puhdasmaineista Fortumia sotkeutumasta "likaiseen" bisnekseen.

Eikö Lundmarkin jo pidä sanoa tälle Schäferille, että lopeta tuhlaamasta Fortumin rahoja joutavaan mainontaan Hesarissa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Ihmeellinen kuvio. Toimiva johto puuttuu asioihin, jotka ei sille kuulu alkuunkaan.

Jos minä olisin myymässä yritystä ja yritykseni johtaja käyttäisi markkinointibudjettia yritykseni mustamaalaamiseen tai muulla tavalla kaupan sabotointiin, olisi tämän johtajan Linkedin-status hyvin nopeasti 'looking for new opportunities'.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#3. Ehkä Uniperin johto on vaivautunut selvittämään Kremlin poliittiseen talutusnuoraan asettumisen riskit energiabisnekselle. Suomen valtio omistajana ja Fortumin operatiivinen johto toimijana eivät näytä haluavan Venäjä-riskejä tunnistaa.

Ei ole mitään ihmettelemistä siinä, että Uniperin johto itsesuojelu- ja bisnesvaistonsa velä säilyttäneenä varoittaa tyhmää ostajaa (Suomen valtio, Fortum) heidän äärimmäisen kyseenalaisista aikeistaan.

Blogisti Viljakaiselta on varmaan kohta tulossa havainnollinen riskianalyysi, jonka tärkeydestä kenelläkään ei liene epäselvyyttä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Jos Uniperin johtajilla tuollaisia huolia on, niin oikea kohderyhmä niiden esilletuontiin on Uniperin hallitus, ei Hesarin lukijat.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Tämä ei voinut mennä mitenkään muuten kuin näin:

”Uniperin suuromistaja sai tarpeekseen Klaus Schäferin käytöksestä: "Seuraan johdon toimia kasvavalla ärtymyksellä" ”

E.ONin hallituksen puheenjohtaja Karl-Ludwig Kleyn mielestä nyt ylittyi kohtuus, kertoo saksalaislehti Handelsblatt.
Fortumin Uniper-kaupan ympärillä käytävä riitely saa uusia kierroksia.
Saksalaisen Handelsblatt-lehden mukaan E.ONin hallituksen puheenjohtaja Karl-Ludwig Kley on lähettänyt paimenkirjeen Uniperin hallituksen puheenjohtaja Bernhard Reutersbergille Uniperin toimtusjohtajan käytöksen takia.

Kirjeessä E.ONin hallituksen jäsen paheksuu selvin sanoin Uniperin toimitusjohtajan Klaus Schäferin katkeria toimia Fortumia vastaan.

E.ONnin Kleyn mielestä Uniperin Klaus Schäfer on ylittänyt kohtuuden rajat julkisella vastustuksellaan sekä Venäjän että Suomen lehdistössä, millä on E.ONin hallitusjäsenen mielestä negatiivisia seurauksia Uniperille.

Hän arvostelee myös sitä, että Uniperin johto aiheuttaa Uniperin työntekijöille pelkoja, jotka eivät perustu mihinkään.

"Seuraan Uniperin johdon toimia kasvavalla ärtymyksellä", hän kirjoittaa Handelsblattin toimittajan käsiinsä saamassa kirjeessä.

Hän ihmettelee myös sitä, että Schäfer ei ole ryhtynyt mihinkään puheisiin Fortumin kanssa, sillä keskusteluille ei ole mitään laillisia esteitä. Hän sanoo, ettei ymmärrä, miten keskustelujen aloittamatta jättäminen olisi yhtiön, sen omistajien ja työntekijöiden etu.”

Näin
kertoo Kauppalehti tänään klo 11 aikaan.
Koko artikkeli täällä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saksalaislehti-...
Eli ulko-ovea aletaan osoittamaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset