seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Ilmastostrategian lasku on viisi miljardia

Poliitikot kainouttaan hieman pitivät kynttiläänsä vakan alla julistaessaan uuden ilmastopaketin :

" Tulemme panostamaan ilmastostrategiaan miljardin vuoteen 2030 mennessä.."

Ottakaamme nyt suurennuslasi käteen, katsokaamme tuulen ( aurinko on aivan marginaalissa) osuuden alla olevasta graafista. Väri lienee oranssi.

Poliitikot ovat vuonna 2011 suuressa viisaudessaan ja teknistaloudellisessa älykkyydessään myöntäneet tuolle mikroskooppisen pienelle ja täysin turhalle sähköntuotantomuodolle  (tuulelle) n. 4 miljardia euroa tukea vuoteen 2030 mennessä.

"Oi poikana, jos tietäisit, kuinka vähällä järjellä tätä maata hallitaan."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Entiset tuet, yli 4 miljardia jätetään voimaan ja annetaan 1 miljardi vielä lisää. Annetaan itsessään kannattamattomalle tuulivoimalle vielä lisää? Tätä voi jo verrata taloustyperyyden huippuihin.

Valtio tukee terveys- ja ympäristöhaittoja aiheuttavien jättikokoisten tuulivoimaloiden ostamista Suomen rauhallisille luonnonkauniille rannikoille?? Ihmiset joutuvat lähtemään evakkoon jatkuvan matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon takia.

Tämä on rikos suurta kansanosaa kohtaan joka joutuu tästä kärsimään, kymmeniä perheitä on jo joutunut lähtemään kotoaan pois, ja satoja ihmisiä on sairastunut ja määrä lisääntyy kiihtyvästi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mielenkiintoista kuviossa on, että sähkön nettotuonti loppuisi reilussa kymmenessä vuodessa. Nythän tuulivoimaloiden lisärakentamisen myötä kasvaneeseen säätövoimatarpeeseen kun vastataan sanomalla että pohjoismaisilla markkinoilla "jossain tuulee aina" ja rakennetaan uusia linjoja jotta saadaan Pohjolasta nopeasti säätyvää vesivoimaa.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Jossitellaan ; jos Olkiluoto 3 ja Fenno pääsevät verkkoon , meistä tulee omavaraisia sähkön suhteen.

Jokainen ymmärtänee, miksi ruotsalaiset ovat kauhulla katselleet ydinvoimaloidemme valmistumista ja olleet joka käänteessä kertomassa meille, kuinka kannattamatonta se tulee olemaan.

Ruotsilla lienee tuulivoimaa ainakin 5 GW , nyt he ovat voineet dumbata sattumasähkönsä Suomeen kuten juuri nyt Ruotsin tuuliteho 3190 MW , Suomi ostaa juuri nyt 2916 MW.

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarje...

Mihin Ruotsi dumppaa sattumasähkönsä , jollei sitä saada myytyä Suomeen ; Tanskaanko??

Jos ruotsalaiset tolkuttomassa idealismissaan vielä todella sulkisivat ydinvoimalansa , on Suomen näkymät valoisat => aina kun tuulee , saamme ilmaiseksi tai jopa Ruotsi maksaa meille kun heiltä sähköä otamme ja kun ei tuule, myymme helvetin kalliilla sähköä Ruotsiin.

Norja on tehnyt satojen miljoonien tilin harjoittaessaan tätä ´teerenpeliä´ tanskalaisten kanssa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jospa on oletettu, että Norjakin on jo liittynyt yhteiseen kotimaahamme EU:hun.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Pahinta ilmastostrategiassa on, että ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisestä vain luokkaa 30 %. IPCC:n ilmastomalli antaa jo nyt n 40 % liian korkeita lukemia. Tässä on kyseessä kuninkaan uudet vaatteet ilmiö. Kallis lasku tästäkin tulee, kun asia lopulta valkenee päättäjille.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Hei, antaisitko linkin tutkimukseen, jossa osoitetaan ~30 % ilmastonmuutoksesta johtuvan ihmisen toiminnasta?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Miksiköhän tuossa käppyrässä oletetaan energiankulutuksen kasvavan tarkastelujaksolla 17%. Eikö pitäisi olla laskeva suunta, jotta uusiutuvat riittäisivät.

Vieläkään en ymmärrä, mitä vikaa fossiilisissa polttoaineissa on. Elleivät sitten ole loppumassa, kuten kohkaamisesta on pääteltävissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset