seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Mikä tuulitukipiikki on kiinni?

  • Hukkaan heitetyt miljardit
    Hukkaan heitetyt miljardit

"Tuulitukipiikki on pantu kiinni" koilottavat poliitikot kiittäen , jos ovat hallituksessa tai haukkuen , jos ovat oppositiossa.

Tämä mystinen lause päässyt ainakin Ville Niinistön, Olli Rehnin ja Timo Harakan ja Soinin suusta.

Olen yrittänyt kysellä , mitä he tarkoittavat tuolla lauseella ilman vastausta ; tukea imemässä on nyt noin  puolet myllyistä, joten lähi vuosina pystytetään satoja myllyjä ; tukea maksetaan vuoteen 2030 asti. Vuoden 2011 järkyttävään munauspäätökseen  ( tukea 2500 MVA:iin asti, 12 vuotta) ei olla kajottu eikä kajota ; perustuslaki sen kieltää.

Ainoa, joka suoraselkäisyyttään vastasi, oli Soininvaara " Olen aivan yhtä ulkona kuin sinäkin, olen lehtitietojen varassa" oli Osmon viesti.

Voisiko joku asiasta kenties tietävä minua valistaa ; mistä ne höpöttävät vai onko niin kuin pelkään : taas kerran he ovat tekemässä energiapäätöksiä ymmärtämättä tuon taivaallista niiden seurauksista.

Nyt jopa energiavirasto- vihdoinkin- osaa laskea sen järjettömän loppulaskun ( 3,2 Miljardia) tästä tuuliseikkailusta.

http://www.e-julkaisu.fi/energiavirasto/reilua_energiaa/2016/03/mobile.h...

Täyspäisille nuo hukkaan heitetyt miljardit olivat tiedossa jo vuosia sitten.

Hei viher/vasemmisto: katsokaa diagrammia ja miettikää, jos nuo joka vuotiset sadat mijoonat kaytettäisiin vaikkapa koulutukseen ; ei leikkauksia !

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Hei viher/vasemmisto"

Asiaa kirjoitat, paitsi tässä. Tuulituki ja onneton kaavoitus ei ole vihervasemmiston yksinoikeus, vaan puoluekentän läpikäyvä ominaisuus. Primus motorina Kepu ja tukijana Kokoomus Sanni "tuulivoimalat ovat kauniita" Grahn Laasosineen ja Harri "tuulivoimaloiden määrä on kymmenkertaistettava" Jaskareineen.

Hiljaista tukea antaa persujen työmies Matti "me olemme panneet piikin kiinni" Putkonen ja oppostitiosta Timo "miljardi vuodessa tukeen tykö" Harakka.

Edes Ville Niinistön ja Pia Viitasen ympäristöministeriössä ei kehdattu helpottaa tuulivoimarakentamista korottamalla yöaikaisia sallittuja meluarvoja, kuten seuraava ympäristöministeri heti alkutöikseen teki.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Joo, tuo "viher/vasemmisto" tuli siitä, että olen ollut kuulevinani sieltä päästä perkeleellistä kalabaliikkia koulutus-säästöistä : olisi mojova kohde heidän varjobudjetteihinsa ; satojen miljoonien säästö vuodessa...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Juu, surkeintahan tässä onkin että kun nykyinenkin hallituskokoonpano mielihyvin lapioi rahat tuuleen, niin mahdollinen hallituksen vaihdos ei ainakaan paranna tilannetta.

Umpilobattuja koko jana päästä toiseen ja siltä väliltä.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Harri Jaskari voisi keskittyä siihen, mitä koulutuksensa perusteella pitäisi osata, mutta ei osaa tai moraali on nollatasoa! Joku, olisiko vaimo? on sekoittanut täysin tämän miehen pään!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"perustuslaki sen kieltää". - Lakiasioista perillä oleva tulkitsi asian toisin, vaikka poliitikkojen mielestä ei tuulisähkön vanhoilta tuottajilta perustuslain suojan vuoksi voi muka leikata myönnettyjä tukia.

Poliitikoilla on väärä tulkinta perustuslaista. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

Alasajo prosessi syöttötariffi/takuuhinta huijaukselle on oikea tapa lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos ei tiedä mitä mieltä on jostain asiasta niin kannattaa tarkistaa mitä mieltä Satu Hassi, Ville Niinistö jne ovat ja muodostaa vastakkainen. Niin on itse aina oikeassa.

Näin Hassi mahdollisesta uudesta piikistä:

"Jos maksat puoli senttiä tuulivoimatukea kilowattituntia kohden, ja sähkölasku alenee kaksi senttiä, minusta se on hyvä diili”, Hassi perustelee."
http://www.hs.fi/kotimaa/a1478922989965

Miten tietämätön, lobattu ja epärehellinen poliitikko VOI olla?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Luin Hassin jutun aamulla ja olen tahtomattani lipumassa halveksittuun "ad hominen"-moodiin :

Satuhan satuili saaneensa "ympäristöherätyksen " jo koulussa : piru sisälläni panee minut kysymään häneltä:

Saitko ympäristöherätyksen samaan aikaan kun Sinussa heräsi luokkakantainen kommunisti eli taistolaisuus eli stalinismi, jonka uhrien lukumäärä lasketaan kymmenissä ellei sadoissa miljoonissa?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kirjoitin juuri alla olevan Hesarin kommenttiosioon:

”Jos maksat puoli senttiä tuulivoimatukea kilowattituntia kohden, ja sähkölasku alenee kaksi senttiä, minusta se on hyvä diili”, Hassi perustelee.

Satu hyvä ; mene kertomaan noita ilta-satuja tanskalaisille ja saksalaisille sähkön kuluttajille .

Esimerkiksi Saksassa on n. 90 GW miljardeilla veroeuroilla tuettua tuuli/aurinkosähkötehoa, Suomessa vasta n. 1 GW ( Luojan kiitos).

Saksassa ja Tanskassa kuluttaja maksaa sähköstään tuuli/aurinkotukien vuoksi kaksinkertaista hintaa verrattuna suomalaiseen ; GER/DEN n. 30 snt/ kWh , FIN n. 15 snt/kWh.

Aivan loistava diili.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset