seppo viljakainen Kaikki jalo on vaikeaa

Rovaniemi pimeänä ; lisää sattumavoimaa verkkoon?

  • Rovaniemi pimeänä  ; lisää sattumavoimaa verkkoon?
  • Rovaniemi pimeänä  ; lisää sattumavoimaa verkkoon?

Rovaniemellä tehtiin eilen koe ottamalla sähköverkko pois päältä tieten tahtoen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/rovaniemelle-sahkot-yli-tunti-pimeassa/4354146

Takaisin laitto ei ollutkaan sitten ihan simppeli juttu, kuten asiasta jotain tietävät osasivat odottaa.

Ohessa sähkön laatumme kehitys .

 

Mitä enemmän me syötämme herkkään sähköverkkoomme sattumavoimaa (tuuli/aurinkovoimaa), sitä lähempänä on verkon kaatuminen.

Arvoisat toimittajat : tehkääpä nyt yksi neutraali artikkeli tuulivoimasta , jossa ottaisitte huomioon seuraavat tosiasiat.

1. Tuulivoimalla ei voi korvata perusvoimaa, tosiasia. Nyt  äänestyskelpoiset ja jopa ministerit saattavat samassa lauseessa esimerkiksi ydinvoiman kanssa puhua tuulivoimasta????????

2. Yksikään tuulivoimala ei pyörisi eikä tule ikinä pyörimään ilman yhteiskunnan massiivista tukea.

3. Sähköverkon kannalta tuulivoima on häirikkö ( kuten yllä oleva kuva osoittaa) , sitä varten on oltava joka hetki tarpeelinen määrä  säätövoimaa tasoittamaan sen satunnaisuus . Suomessa säätövoimana käytetään pääsääntöisesti vesivoimaa . Eli kun tuuli yltyy vesivoima antaa tuulivoimalle tilaa, ei hiilivoima, ei ydinvoima... ; tiedän, järkyttävää.

Vuonna 2012 vesivoimaloiden ohi oli juoksutettava ( altaat täynnä) 1140 GWh:n edestä energiaa. Se on neljä kertaa enemmän kuin sinä vuonna tuulivoimalat tuottivat energiaa; tiedän, järkyttävää.

 

Arvon Toimittajat ja median edustajat , olette tällä tuulivoimahypetyksellä ja ihquamisella saaneet suuren osan kansalaisista aivan  sekaisin : tälläkin foorumilla ihmiset ottavat vahvasti kantaa ko. asiaan sillä varmuudella, jonka vain lähes täydellinen asiantuntemattomuus vain voi antaa.

Ei ole meidän yksityisten alan asiantuntijoiden tehtävä paimentaa näitä harhaan johdettuja - yksi kerrallaan, kuten nyt teemme -  takaisin tolkun tielle ; SE ON TEIDÄN TEHTÄVÄ.

(Tämä ei ole kannanotto ydinvoiman puolesta tai vastaan ; suulla suuremmalla : lopettakaamme valehtelu.)


 

 

Image preview

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kuvan siirto ei näemmä onnistunut, mutta se löytyy täältä : rullaa hieman alas kuvaan "Taajuuden laatu".

http://energia.fi/energia-ja-ymparisto/sahkontuota...

Kas, onnistui lopulta...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Mitenhän tämä Valve nyt liittyy tuulivoimaan? Sillä testattiin sitä, miten vesivoimalla voidaan palautua kansallisesta sähkökatkoksesta.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Blogisti on varmasti pätevämpi vastaamaan, mutta sanoisin, että tässä harjoituksessa testattiin yllättävän sähkökatkoksen vaikutuksia. Kun taas blogisti esitti syyn, joka tekee verkon kaatumisesta eli sähkökatkoksesta todennäköisemmän.

Tuossa linkissä oleva kuva 2. kertoo lahjomattomasti, mihin ollaan menossa. Taajuuspoikkeamat kasvavat koko ajan eli sähkön laatu heikkenee. Aivan käsittämättömän vähän puhutaan tästä. Sanotaan, että tuuli- ja aurinkovoimaa voidaan lisätä Suomessa paljonkin, jos vain halutaan, aivan kuin se olisi pelkästä halusta kiinni. Häiriöt ja vaihtelut eri aikaskaaloissa (taajuuskaistoilla?) vaietaan täysin joko tieten tai ymmärryksen puutteen takia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima lobbaus ei lopu kun uusi ympäristöministeri on tuulivoima uskossa.
Saatiin uutta asiantuntemusta purkamaan esteet pois tuulivoimaloiden rakentajilta, jatkossa ei naapureilta lupia kysellä saako rakentaa muutaman yli 200m korkean tuulivoimalan edulliselle paikalle.

Grahn-Laasonen on kansanedustajana ottanut kantaa myös muiden muassa tuulivoimaan ja aborttiin.

Tuleva ympäristöministeri harmitteli vuonna 2012 blogissaan, että Suomi päättää tarvita lisää tuulivoimaa, mutta tekee kaikkensa sen eteen, ettei puistoja nouse.

–Tuulipuisto on kaunis, se on viesti puhtaasta energiasta, hän kirjoitti.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72347-stubbin-uusi...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Tuulimyllyjen taajuuden heittelyhän aiheuttaa todella voimakkaita oikosulkuvirtoja jakeluverkkoon ja kaikkien muidenkin sähkötuotantolaitosten generaattoreihin.

Tuulimyllyt aiheuttavat siis sellaisen ongelman, että sähköä joudutaan tuottamaan kulutusta huomattavasti enemmän mm. harakanvarpaiden lämmittämiseen ja muuntamoiden poksautteluun.

Tarkoitan että,
että tuulimyllyjen lisääminen näkyy jopa muun sähköntuotantotarpeen lisääntymisenä tavoitellun vähentymisen sijaan, siitäkin huolimatta vaikka kulutus pysyykin ennallaan.

Käyttäjän TeuvoHyvonen1 kuva
Teuvo Hyvonen

Tuulivoimaloiden rakentaminen on todella hölmöläisen homma: yhdestäkään tuulimyllystä ei tulla koskaan saamaan sitä määrää energiaa mitä niiden rakentaminen ja pystyttäminen on vaatinut.
Onkohan kukaan miettinyt minkäkokoisen armeijan kiipeilijöitä tuulimyllyt tulee tarvitsemaan korjaus-ja huoltotöihin, sekä sukeltajia,kun niitä rakennetaan merelle.
Vihreiden tulisi esittää perustelut tuulimyllyjen luontoarvoista: tapetut linnut, metelistä häiriintyneet hirvet, porot ja ihmiset, esteettiset arvot...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset